Bygg din egna Dator(PC)

Har inte det varit alla teknikfanatikers dröm eller mål att bygga din egna värsting dator att överklocka eller spela de senaste spelen på högsta prestanda? Det var våra drömmar!

För att bygga en dator bör man i första hand ta hänsyn till sin budget och viktigast av allt bestämma sig innan man letar efter komponenter, vad är det jag vill göra med datorn? Är det för att spela, redigera tunga videoklipp, ha den som arbetsdator, överklockning eller kanske som server? Detta bör du bestämma innan du börjar kolla på de olika komponenterna.

Det som behövs för att bygga en komplett dator kan vara olika från case till case. Men baskomponenterna som alla datorer behöver har vi radat upp i en lista för att enkelt kunna bocka efter man har hittat rätt:

 • Processor
 • Processorkylare
 • Moderkort
 • Internminne (RAM-minne)
 • Grafikkort
 • Hårddisk (SSD eller HDD)
 • Chassi
 • Nätaggregat

Utöver baskomponenterna kan det behövas andra komponenter beroende på vad som datorn ska användas till. Vi har listat på de extra-komponenter som kan behövas för att enkelt kunna bocka efter man har hittat rätt:

 • Ljudkort
 • Minneskortläsare
 • Chassifläkt (Extra fläktar för chassit)
 • DVD/BluRay-brännare
 • Nätverkskort

Ett svar på “Bygg din egna Dator(PC)”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *