Underhållsplanering för IT-industrin

Innan det är dags att genomföra underhållsarbete är det viktigt att skapa en underhållsplanering. En underhållsplanerings syfte är att minimera tidsspill när underhållspersonal genomför ett underhållsarbete. Genom att lägga upp en planering blir underhållsarbetet mer tidseffektivt och tid slösat inte bort på att leta efter papper, material eller vänta på att produktionen stannar.

Underhållsplanering potentiell ekonomisk vinst

Genom att planera underhållningsarbetet noga kan risken för tidsspill minimeras och därmed kan tiden då maskinerna används maximeras. På detta vis kan man alltså maximera vinsten för sin produktion då anläggningens produktion är så effektiv som möjligt. Värt att nämna är att olika underhållsplaneringar passar olika typer av anläggningar. Desto större och mer komplex anläggning – desto viktigare är det att ta fram en mer detaljerad underhållningsplanering.

Hur lägger man upp en underhållsplanering?

Först och främst måste rätt information samlas ihop som grund för underhållsarbetet. Detta kan inkludera dokument och instruktioner som kan finnas på arbetsordern. Efter detta gäller det att samla ihop allt material som behövs för att genomföra underhållsarbetet. För att effektivisera arbetet ytterligare är det bra att klargöra på vilken plats arbetet ska utföras, samt vilken enhet eller del av enhet det gäller. På detta vis slipper tid slösas bort på att hitta rätt maskin där arbetet ska utföras när underhållsarbetet är igång. Att tydliggöra vem som ska göra vad på platsen är även viktigt för att alla ska vara fullkomligt med på banan vad som gäller under underhållsarbetet.
Analysera vilka kompetenser som behövs för vilket arbete samt hur lång tid samtliga arbeten beräknas ta. Sist men inte minst ska den tidsmässiga planeringen för dagen planeras. När underhållet ska utföras, dag och klockslag. Genom att bestämma detta kan förberedelser göras för att stoppa produktionen enligt förbestämt schema. På så vis kan produktionen maximeras och underhållsarbetet genomföras så effektivt som möjligt.

Integrera ditt företagsnamn i kundens vardag på ett naturligt sätt genom USB-stickan!

profilprodukter usb

Det finns flera sätt att bli ihågkommen av befintliga och potentiella kunder, det bästa sättet är att finnas där kundens ”mindset” eller arbetssätt befinner sig. Då blir interaktionen med exempelvis en företagslogo naturlig för dem.

En god grund i professionell marknadsföring är att på ett naturligt sätt finnas där kunden befinner sig, då sker en naturlig interaktion med kunden utan press och köpskrav. Samtidigt sker en integration av din logo, ditt igenkänningstecken eller produkt i kundens arbetsdag, och ibland även vardag vilket kan vara bra. Kunden är ju en vanlig människa oavsett den roll denne har i olika situationer.

En naturlig del av din kunds arbetsdag

Vi jobbar ständigt med teknik, idag finns det ingen arbetsplats som saknar teknik. Tekniken finns hos din kund. Detta gör bland annat profilprodukten USB-stickan till en perfekt budbärare av exempelvis en företagslogo.

Att finnas på en produkt som används dagligen och som är en naturlig del av kundens ”arbetsarsenal” kan bidra till att man istället blir en möjliggörare. Kunden kan se företagsnamnet på sin USB-sticka som något positivt, och som vi vet börjar alla processer med en tanke. Om vi löpande finns i den tanken och hela tiden blir sedda i en naturlig situation skapar vi en bekväm relation med kunden, lite undermedvetet – eftersom detta också är psykologi.

Marknadsföring är integration och möjliggörande på ett naturligt sätt i situationer där kunden redan befinner sig. Detta gör USB-stickan till en utmärkt möjlighet att både supporta kunden och lära känna denne.

Bygg din egna Dator(PC)

Har inte det varit alla teknikfanatikers dröm eller mål att bygga din egna värsting dator att överklocka eller spela de senaste spelen på högsta prestanda? Det var våra drömmar!

För att bygga en dator bör man i första hand ta hänsyn till sin budget och viktigast av allt bestämma sig innan man letar efter komponenter, vad är det jag vill göra med datorn? Är det för att spela, redigera tunga videoklipp, ha den som arbetsdator, överklockning eller kanske som server? Detta bör du bestämma innan du börjar kolla på de olika komponenterna.

Det som behövs för att bygga en komplett dator kan vara olika från case till case. Men baskomponenterna som alla datorer behöver har vi radat upp i en lista för att enkelt kunna bocka efter man har hittat rätt:

 • Processor
 • Processorkylare
 • Moderkort
 • Internminne (RAM-minne)
 • Grafikkort
 • Hårddisk (SSD eller HDD)
 • Chassi
 • Nätaggregat

Utöver baskomponenterna kan det behövas andra komponenter beroende på vad som datorn ska användas till. Vi har listat på de extra-komponenter som kan behövas för att enkelt kunna bocka efter man har hittat rätt:

 • Ljudkort
 • Minneskortläsare
 • Chassifläkt (Extra fläktar för chassit)
 • DVD/BluRay-brännare
 • Nätverkskort